Profiel

Specialist in Specialiteiten / Hét logistieke verlengstuk van úw onderneming !

Edward Air Cargo BV is in maart 1988 opgericht door directeur Ed Michels. Inmiddels hebben we op Schiphol en daarbuiten een reputatie opgebouwd als een betrouwbare en flexibele expediteur, met gekwalificeerde, vriendelijke werknemers, allen met ruime ervaring in de luchtvracht en voorzien van de nodige IATA diploma’s en opleidingen voor de behandeling van Gevaarlijke Stoffen.
Iedere werknemer in ons operationele team is allround.
Hij/zij kan u op alle gebieden adviseren (import en export, lucht- zee-of wegtransport), waardoor wij het voor uw vracht meest passende vervoer kunnen aanbieden en u ook niet eindeloos wordt doorverbonden.
Ons personeel is gediplomeerd voor het doen van douaneaangiften en voor behandeling van Dangerous goods, inclusief radioactief materiaal. Tevens hebben alle medewerkers hun veiligheidsopleiding gevolgd, vereist volgende de Nederlandse Luchtvaartwet.

Edward Air Cargo B.V. is lid van de ACN, is door IATA erkend als “A-Agent” en is door de Koninklijke Marechaussee erkend als veilig werkend bedrijf.
Ook beschikken wij over de AEO-status, een erkenning welke een hoog niveau op het gebied van veiligheid en douane-kennis aangeeft.
Wij hebben aan de wieg gestaan van het automatiseringsproces wat betreft douaneaangiftes en volgen de laatste ontwikkelingen op dit gebied. Wij kunnen dan ook al uw import en export aangiftes elektronisch doen bij de douane, wat de snelheid en nauwkeurigheid ten goede komt. Ook zijn wij per computer gekoppeld aan de meeste Airlines, zodat wij elektronische boekingen kunnen maken.

In de loop der jaren heeft Edward Air Cargo B.V. ervaring opgedaan in het vervoer van zeer uiteenlopende vracht, variërend van zendingen bevroren vis, kleding, gevoelige elektronica, tot complete apparatuur en podia voor wereldberoemde artiesten. Ook maken wij ons sterk voor de verzorging van “speciale  projecten” ; samen met ons wereldwijde agentennetwerk begeleiden we een project van het begin tot het eind. Een voorbeeld hiervan is de “tour” industrie. Sinds 1978 is Ed Michels hierbij betrokken en in de loop der jaren hebben we hierin veel ervaring opgedaan. Artiesten en bands die concerten geven over de hele wereld versturen veelal hun vracht met de Rock-It Cargo organisatie, waarmee Edward Air Cargo B.V. een nauw samenwerkingsverband heeft.
Veel grote namen hebben wij al voorbij zien komen en veel deadlines zijn gehaald, U kunt zich voorstellen wat het kost als een artiest niet kan optreden omdat de apparatuur er niet is.

Ons credo is dan ook: “The Show Must Go On”